Al op heel jonge leeftijd wist ik het zeker: Ik wil een beroep in de zorg. De uitloting voor de studie geneeskunde zorgde ervoor dat ik een andere opleiding moest kiezen. De voor mij ideale combinatie van de medische wereld en technische toepassingen, heb ik gevonden bij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT). Hier ben ik opgeleid tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er). Na een aantal jaar gewerkt te hebben in de Radiotherapie (bestraling van kankerpatiënten), kwam ik terecht bij het bevolkingsonderzoek.
Bevolkingsonderzoek Nederland draagt bij aan de vroege opsporing van drie soorten kanker: borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Mijn werk bevindt zich aan het begin van de keten van borstkankeropsporing. Je werkt met mensen zonder klachten, gezonde cliënten. Dat maakt het werk wel echt anders dan bijvoorbeeld in een ziekenhuis. De combinatie van het contact met de cliënt, het maken van technisch goede foto’s en het maatschappelijk belang maken mijn werk bij Bevolkingsonderzoek betekenisvol, uitdagend en afwisselend. Ik sta letterlijk heel dichtbij iemand, en in die korte tijd die je met een cliënt hebt, wordt mijn meerwaarde duidelijk. Alles wat voor mij belangrijk is, zit in dit werk: medisch, technisch en mentaal uitdagend.
Bij Bevolkingsonderzoek Nederland kun je jezelf ontwikkelen én doorgroeien. Zo heb ik mijzelf de afgelopen jaren ontwikkeld tot toezichthoudend medewerker stralingsbescherming. Op dit vlak geef ik bijvoorbeeld les aan onze opleidingskandidaten die de inservice-opleiding tot mammolaborant volgen. Het werk zelf is goed te combineren met mijn gezinsleven. De flexibiliteit, de zelfstandigheid en de vrijheid binnen ons dagelijks werk zorgen voor een uitstekende privé-werkbalans.