Op de basisschool was ik de eerste die thuis seksuele voorlichting kreeg. Vervolgens nam ik de taak op me om de hele klas te informeren over deze recente, intrigerende kennis! Eigenlijk ben ik daar nooit mee opgehouden. Mijn werk als hulpverlener combineer ik met een functie als zelfstandig gevestigd therapeut en trainer. Ik begeleid mensendie een trauma hebben opgelopen rond relaties en seksualiteit in verwerking en help voorkomen dat het (nogmaals) gebeurt.
Mijn werkzaamheden zijn heel divers; van individuele en groepsbehandeling met meiden en seksuele voorlichting aan klassen tot deskundigheidsbevordering van professionals. Cliënten hebben uiteenlopende vragen als ‘Hoe kan ik een jongen vertrouwen?’ of ‘Hoe heel ik van mijn verkrachting?’ tot ‘Hoe kan ik meer van seks genieten?’ en ‘Hoe zorg ik dat het stopt?’
Vaak zeggen mensen tegen me dat ik een zwaar beroep heb omdat ik zo veel expliciete verhalen hoor over traumatische gebeurtenissen. Zeker als je werkt vanuit hechting kan dat best belastend zijn. Maar mijn werk is fantastisch. Ik zie als geen ander steeds weer de tomeloze kracht van mensen. Door mijn werk heb ik geleerd dat de juiste hulp het verschil kan maken dat nodig is. Hoe uitzichtloos of ernstig de situatie ook is.
Het geven van seksuele vorming gebaseerd op plezier en autonomie vind ik zeer belangrijk. Pleasure-based in plaats van problem-based. Ik wil dat de vrouwen die bij me komen blij zijn vanwege het feit dat ze vrouw zijn en niet ondanks dat ze vrouw zijn. Op dat pad ben ik ze voor gegaan.