Dat ik al 19 jaar bij Bevolkingsonderzoek werk, zegt eigenlijk genoeg! En nog steeds elke dag met veel plezier. De reden waarom ik dit werk doe en de maatschappelijke bijdrage die wij elke dag leveren, is voelbaar binnen heel onze organisatie. Mijn collega’s en ik hebben allemaal hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan het vroegtijdig opsporen van kanker.
Na een carrière in het ziekenhuis besloot ik de overstap naar bevolkingsonderzoek te maken. De voornaamste reden was destijds de zoektocht naar een fijne balans tussen werk en gezin. En dat biedt Bevolkingsonderzoek. En ik wilde perse blijven werken in mijn vakgebied: röntgen. De combinatie van zorg en techniek maakt dat dit werk altijd uitdagend is. Je wilt immers altijd de best mogelijke foto maken en een zo fijn mogelijk contact met de cliënt hebben. Mijn dagelijkse werk doet er toe, en dat geeft mij voldoening. Het is met recht betekenisvol werk. Ik kan het verschil maken bij iemand.
Na enkele jaren te hebben gewerkt als regiocoördinator ben ik sinds twee jaar werkzaam als opleider bij Bevolkingsonderzoek. Wij leiden jaarlijkse kandidaten op tot mammolaborant, via onze eigen inservice-opleiding. Dit is een 2-jarig HBO traject van werken en leren. Ik ben als opleider mede verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van onze studenten. Maar ook ben ik actief betrokken bij de werving en selectie van de kandidaten. Binnen Bevolkingsonderzoek krijg je alle tools om de beste in je vak te zijn en te blijven. Er is volop ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei.